Om oss

Hjem> Om oss

LYS SPEKTRUM:HVA DU TRENGER VITE FOR Å FORBEDRE DIN HELSE. 

Lys spektrum eller fargetemperatur? Disse begrepene brukes ofte om hverandre for å beskrive det visuelle utseendet til lys, men når det kommer til helsen din, er lysspekteret viktig.


VÅR KROPPS BIOLOGISKE RESPONS TIL LYS SPEKTRUM

Forskning viser at lysspekteret spiller en viktig rolle i å regulere kroppens biologiske klokke — vår “døgnrytme”. Kroppene våre har gjennom evulosjon utvilet seg når vi ble utsatt for endringer i lysspekteret gjennom dagen. Som et resultat utløser lysspekter og intensitet hormonelle sykluser i kroppene våre - og har en dyp innvirkning på helse og velvære. I dag tilbringer folk i økende grad dagene innendørs med begrenset eksponering for dagslys. De fleste får ikke nok lys om dagen, men får for mye lys om natten. Effekten for helserisikoer, som kreft og overvekt, studeres mye.

 

VÅRT OPPDRAG


VÅR MISSJON ER Å SKAPE MILJØER DER LYS ER EN AKTIV KOMPONENT AV VÅRHELSE.

BRINGER LYS TIL LIVET


Helselys er den ledende leverandøren av døgn- og biologiske belysningsløsninger hvis egenutvalg av kommersielle og forbrukerprodukter hjelper deg med å regulere kroppens døgnklokke, øke ytelsen, forbedre søvnen og forbedre luftkvaliteten. Vår arv ligger i Lighting Science og NASA-forskere som har brukt tiår på å utvikle LED-belysningsteknologi for biologiske applikasjoner. Denne teknologien blir nå tatt i bruk som en del av standarden for menneskesentriske bygde miljøer - i hjem, skoler, kontorer, seniormiljøer og helsetjenester.

MENNESKE SENTRISK BELYSNING


Lighting Science har alltid vært pionerer på menneskesentrisk belysning. Nå er Helselys, som er en spin-off fra Lighting Science, forpliktet til menneskelig velvære, og forstår at lys er en viktig nøkkel som et innspill til menneskekroppens helse.

GJØR MER MED LYS


Den nye generasjonen av produktene våre beveger seg utover energieffektivitet og atmosfære, med et strengt fokus på lysets innvirkning på menneskers, helse og døgnrytme.


HELSE GJENNOM BELYSNING


Vi bringer deg lys som er i stand til å rense overflater, hjelpe kroppen med å leges, skape en mer produktiv arbeidsstyrke, bygge smartere klasserom og skape sunnere miljøer.

Lys er nøkkelen for levende skapninger


Lys er livet. Når du tenker på livet på denne planeten, planter, dyr, mennesker, blir de alle påvirket av lys og solsyklusen. Lys er det eldste innspillet, og et betydelig næringsstoff for biologiske funksjoner gjennom hele livets nett.


Lys er den kraftigste tidskoden for den 24 timers døgnklokken vi har. Den forteller oss når vi skal våkne, når vi skal bli søvnige, når vi skal produsere visse hormoner og når vi skal senke eller øke temperaturen. Det regulerer søvnen vår, som er avgjørende for helse og kognitiv funksjon, da søvn hjelper til med å helbrede, gjenopprette og forynge den fysiske kroppen og vår mentale kapasitet.


Den mest effektive bølgelengden for menneskers biologi i det synlige spekteret er blått. Innenfor det synlige spekteret er 480 nanometer (synlig blått) mest påvirkende for mennesker og døgnrytmeregulering, og dens tilstedeværelse eller fravær utløser en mengde biologiske responser.

Lys har to hovedeffekter på våkenhet. For det første øker lys som stimulant årvåkenheten og forbedrer ytelsen, avhengig av bølgelengde og intensitet. Blåanriket lys (spesielt blått lys rundt 480 nanometer, toppen av melanopsinsensitivitet) og lys med høy intensitet varsler hjernen direkte og kan brukes til tider når årvåkenhet og produktivitet må økes; for eksempel på dagtid eller på jobb.


Lys har en annen innvirkning på våkenhet gjennom sin innvirkning på vår 24 timers døgnklokke. Varsling og ytelsesrytmer er sterkt regulert av klokken, så når klokken forskyves (for eksempel å holde seg oppe senere eller våkne tidligere), forskyves tidspunktet for høyeste årvåkenhet og ytelse deretter. Opprettholdelse av eksponering for en stabil lys-mørk syklus (knallblåberikede dager og mørke netter, og et vanlig sovemønster) er nødvendig for å opprettholde gode sove vaner, inkludert våkenhet og best ytelse.

ADVISORS

DR. MICHAEL BREUS,


PH.D Klinisk psykolog Dr. Michael Breus, Ph.D er en diplomat av det amerikanske styret for søvnmedisin og en stipendiat ved American Academy of Sleep Medicine.


Han er en av bare 163 psykologer i verden med sin legitimasjon og distinksjoner innen kliniske søvnforstyrrelser, og er godt kjent med den rollen belysning kan spille.


Dr. Breus har vært i praksis med å behandle søvnforstyrrelser i 17 år, forfatter tre Amazon Bestselgere på søvnens kraft, og tjent som en ekspertressurs og bidragsyter til WebMD, Huffington Post og The Dr. Oz Show.

DR. SMITH JOHNSTON,


Dr. Smith Johnston, MD tjener som medisinsk offiser og ekspert på aerospace preventive medicine basert på NASAs Johnson Space Center (JSC), medisinsk direktør for Aerospace and Occupational Medicine Clinics og hovedlegen for velvære- og menneskelig prestasjonsprogram.


Dr. Johnston jobber med et team av forskere og operasjonspersonell ved JSC Mission Control Center som er involvert i utstyret til den internasjonale romstasjonen med et nytt lyssystem som er biologisk følsomt.


Han er på Associated Clinical Faculties of the Dept. Aerospace Medicine University of Texas Medical Branch og Wright State University Dept. Community and Aerospace Medicine. Dr. Johnston er lederen av den internasjonale romstasjonens (ISS) Fatigue Management Team og er i denne kapasiteten involvert i planleggingen og utførelsen av aktiviteter i verdensrommet som inkluderer lysbehandling for å dempe utmattelse og maksimere ytelsen.

DR.STEVEN LOCKLEY,


Førsteamanuensis i medisin, Harvard Medical School, Steven Lockley, Ph.D., er fakultet i avdelingen for søvnmedisin ved Harvard Medical School og en nevrovitenskapsmann i avdelingen for søvn- og døgnforstyrrelser ved Brigham og Women's Hospital.


Han har 24 års erfaring i søvn- og døgnrytmeforskning, spesielt når det gjelder lys, og har publisert mer enn 150 originale rapporter, anmeldelser, kapitler og redaksjoner om søvn og døgnrytmer.


Han var nylig medforfatter av "Sleep: A Very Short Introduction". Dr. Lockley fortsetter sin forskning med finansiering fra NASA, NIH og andre.